Bananenbrood

Bananenbrood

Wat heb je nodig ?

3 rijpe bananen
3 eieren
100 gr amandelmeel ( of volkorenmeel)
3 eetl volle yoghurt ( of kwark)
1 tl baking soda
Paar druppels citroensap
50 gr. (wal) noten, fijn gehakt
40 gr ( of meer) pure chocolade, fijngehakt
Scheut Ahornsiroop ( voor als de bananen niet rijp genoeg zijn)

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen in een kom. Voeg de yoghurt, ahornsiroop, eieren toe. Mix dit goed door elkaar.
  • Voeg de amandelmeel & kokos toe en roer goed. Voeg hierna de baking soda en het citroensap toe. Roer nogmaals goed.
  • Voeg als laatste de fijngehakte (wal)noten en chocola toe en schep dit goed door het beslag.
  • Giet het beslag in de ingevette cakeblik. Zet deze in het midden van de over en bak hem in 45 min. Goudbruin. Twijfel je of die gaar genoeg is, doe de sateprikker test! Komt deze er schoon uit, dan is het brood gaar !
  • Smullen maar

    TIP! : Laat hem even afkoelen, snij hem hierna op in plakjes en bewaar deze in de vriezer. Zo heb je iedere dag een heerlijk plakje bananenbrood.

     

    Ook lekker met kaneel  en/of andere fruitsoorten er door heen.

    Laat je het me weten als je hem heb gemaakt !?

    Liefs,

     

     

    Geef een reactie