Jeetje wat een jaar was dit dan ! Jaja hij is nog niet om, maar dat duurt niet lang meer besef ik me heel goed. Het lijkt wel alsof ik het hele jaar bezig ben geweest met rondjes lopen. Mijn weg vinden tussen alle C-perikelen waarop je totaal geen invloed hebt. En als er iets is waar ik problemen mee heb is het wel geen controle hebben. Controlfreak πŸ™‚

En ja .. dit jaar had ik vrij weinig controle op alles eigenlijk. Ik heb mijzelf veelste lang mee laten slepen in het negatieve, in alles wat er niet kon. Dag Ritme, Dag vaste sportmomenten, Dag leuke sportlessen L  In het begin vulde ik ze op met thuis sporten maar al gauw verzwakte dit. Ik vulde het op met (stomme) huishoudelijke taken, maaaar het is niet allemaal voor niks geweest. In dit gekke jaar heb ik toch ook 1 (kinder)droom in vervulling laten gaan.

Hier mag ik toch ook trots op zijn, door alles heen heb ik eindelijk mijn Motor rijbewijs. En ja wie had dit verwacht !? Paar keer gedwongen moeten stoppen tussendoor, stiekem al tegen mijzelf gezegd dat ik blij mag zag als ik hem in het voorjaar 2021 zou halen. Maar ey! Het is november 2020 en ik heb hem !

Volgend jaar bij het mooie weer kunnen we gewoon direct gaan rijden ! Hoe fijn is dat !

Dit geeft mij ook wel het pijnlijke inzicht dat ik ondanks alles ook gewoon door had kunnen/moeten zetten met al het andere. Waaronder blogs schrijven, verder met JourneytoHealth, sporten, goede voeding ! Want ik moet je bekennen dit is allemaal toch echt wel stil komen te liggen, met alle gevolgen van dien. Paar kilootjes te zwaar onderandere πŸ™‚ En ja pak nu de draad maar weer is op! Waar begin je !?

Iedere keer pakte ik een draadje om vervolgens toch weer neer te leggen. Herkenbaar ?

Winter komt eraan, en dat is meestal niet mijn beste tijd. Meer binnen zitten, in het donker naar je werk en in het donker weer thuiskomen. Zeker nu ook nog eens alles dicht is, geen stapavondjes ( al het hele jaar niet πŸ™ ), geen spontane horeca bezoekjes. Het wordt er niet echt beter op.

Gelukkig weet ik dit inmiddels van mijzelf en krijg ik nu ook nog eens de wake up call erbij, nu genoeg geweest! Niet meer een draadje op pakken, maar gelijk het hele touw πŸ™‚ Hoogtijd dus om mijn pen en papier erbij te pakken en weer nieuwe concrete doelen voor mijzelf te stellen. Om ervoor te zorgen dat ik niet nog verder β€˜terug’ zak en niet nog langer rondjes loop! En ook goed de winter door kom. Zodat we knallend het nieuwe jaar in kunnen dadelijk.

Hoe ik dat denk te gaan doen !?

1.Meer naar buiten !

Aan mijn lijf voel ik dat ik gewoon iedere dag naar buiten moet, een frisse neus halen, hoofd leegmaken. Dus dat gaan we dan ook doen! En daarnaast bewuste en gezondere keuzes maken.

2. Meer bewegen!

Buiten maar ook ga ik het sporten weer oppakken, helaas nog niet op de sportschool, maar zodra het kan ga ik weer. Dus dat wordt mijn maandag en woensdagochtenden weer vrijhouden en gaan ! In de tussentijd deze tijd gebruiken voor thuis sporten, spullen zat en ook oefeningen ken ik er zat. Misschien wel teveel πŸ˜‰

3. Voeding

Weer terug naar de bewustere en gezondere keuzes qua voeding. Het werd wel steeds makkelijker om die zak chips open te maken of die reep chocolade naar binnen te proppen. Maar hoogtijd dat dit stopt, de kast is gelukkig weer haast leeg! Want die puilde ook maar uit, nu weer even normaal doen πŸ˜‰ Opletten doe ik vooral doordeweeks, in het weekend gun ik mezelf wel dat ene wijntje, zakje chips of chocolade. Anders weet ik van mijzelf dat ik het niet lang vol hou.

En tot slot nummer 4. Luisteren naar mijzelf

Zoveel mogelijk rust proberen te pakken tussendoor en leuke dingen doen. Dingen doen wat me positieve energie oplevert. Zoals schrijven, lezen en heerlijk muziek luisteren πŸ™‚ Klein feestje thuis houden, je moet toch wat ! πŸ˜‰

Heb je ook last van een winterdip ? Herken je iets van dit boven bij jezelf ?

En wat doe jij eraan om deze rare tijd goed door te komen ?

Misschien heb jij wel nergens last van gehad dit jaar en ben je kneitergoed door gegaan, give me your advice please πŸ˜‰

Ik ben heel benieuwd!

Liefs,