Een quote die ik jaren geleden al op mijn Pinterest bord heb gezet. En 1 x in de zoveel tijd komt die weer voorbij.

Een reminder voor mij, waarom ?

Op tijden dat ik merk vast te zitten en terug geraak in mijn comfortzone dan pak ik deze erbij. Een valkuil voor mij is dat ik mijzelf stop omdat ik ‘bang’ ben voor andermans (slechte) gedachtes. Maar dit zijn niet de gedachtes van anderen NEE het zijn mijn gedachtes.

Ik creëer een beeld in mijn hoofd met hoe anderen over mij denken, ook wil ik graag dat anderen goed over mij denken.  (wat eigenlijk helemaal niet hoeft, maar goed )

Het beeld wat IK creëer in mijn hoofd klopt vaak van geen kanten. Als ik het er dan met mensen over heb, kijken zij heel anders naar mij. Dit is iets waar ik achter ben gekomen in de afgelopen jaren. Vroeger deed ik het onbewust, deze quote en de achterliggende gedachtes waren destijds dan ook een confronterende wake-up call. En zo af en toe betrap ik mijzelf erop dat ik het weer doe, ik ga af op de gedachtes die ik zelf maak. Vaak is dat op momenten dat ik graag iets wil maar het toch niet lukt. Dan ga ik bij mezelf na, wat stopt mij En ja daar is die weer.. mijn gedachtes !

Hoe dat kan ?

Eigenlijk is het simpel.. naar jezelf kijk je veel meer dan een ander doet en daarbij ook nog eens een stuk strenger. Hierdoor creëer jij voor jezelf een beeld in je hoofd en ga je er vanuit dat anderen dit ook zien. Maar dat is dus helemaal niet zo.

Want kijk jij ook zo naar een vriendin/vriend/familielid ?

Jij vindt misschien dat je gefaald hebt als je een keer niet bent wezen sporten, even niet op je eten heb gelet en misschien wel een kilootje bent aangekomen. Maar een ander ziet het gehele plaatje.  Die ziet dat je er mee bezig bent, al die andere keren dat je wel bent wezen sporten. Die vindt het geen ramp als het even niet gaat zoals je wil. En is dat ook niet hoe jij naar een ander kijkt ?

Wat als jouw vriendin/vriend/familielid tegen jou zegt dat ze niet is wezen sporten, of die zak m&m’s leeg heeft gegeten ? Zeg jij dan; Wat stom van je zeg! Je hebt echt gefaald.

Even ervan uitgaande dat je net zoals mij bent en dit dus niet zegt, je haar niet naar beneden haalt zoals zij zich zelf al doet. Nee, je zegt vaak iets in de trend van; Ahjoh, geeft niks, morgen weer oppakken. Volgende keer weer gaan sporten en waren ze lekker die M&M’s ? 😉 Iets motiverends…

Waarom zijn we dan toch zo streng voor onszelf? Waarom halen we ons zelf meer naar beneden ? Door zo streng te zijn voor jezelf blijf je vaak langer dan gewild in het negatieve hangen. En die negativiteit brengt ons niets,  het zorgt er misschien wel voor dat je weer terug kruipt in die comfortzone waar je eigenlijk uit wilt. Je denkt ik kan het niet, laat ik het maar niet doen. Terwijl je iets wel wilt. Zou je je vriendin niet ook motiveren i.p.v neerhalen ?

Dus denk hier eens aan wil je iets wat je nooit eerder hebt gehad, moet je uit de comfortzone komen. Dat is eng. En ja mensen gaan dan misschien iets vinden, maar vul dit niet zelf in. Zolang jij achter je eigen keuzes staat en hier blij van wordt, dat is het belangrijkste. En jij denkt misschien dat anderen er iets slechts van vinden, maar wie zegt dat zij dat ook daadwerkelijk vinden ?

Want nogmaals; wat je denkt dat anderen van je denken, denk jezelf. Dat zit in jouw hoofd en hoeft niet te kloppen. Dit zijn maar gedachtes, gedachtes die jou onbewust stoppen.

Dus ga ervoor! Praat tegen jezelf als hoe je ook tegen een vriendin spreekt. Wees eens wat liever voor jezelf, motiveer en wees vooral minder streng. Elk stapje is er 1.

Doe je mee ?

Liefs,