Comfortzone

Ken je dat ?!

Die heerlijke fijne veilige comfort zone.

Ik wel ! Iets te goed !

Afgelopen jaren heb ik wel gemerkt dat ik erg goed ben in muurtjes bouwen!

Vooral een muurtje om mij zelf heen. Je moet flink van goeden huize komen wil ik mijn muur voor je afbreken. En zit je er eenmaal in, dan laat ik je er niet gemakkelijk uit.

Wat fijn is aan dit muurtje

het is er heerlijk veilig, niemand kan mij kwaad doen. Geen invloeden van buitenaf, Just Me Myself and I.

Niet zo fijn aan dit muurtje.. je wereld is beperkt en wordt alleen maar kleiner. Nieuwe relaties komen moeilijk van de grond omdat er ook maar iets verkeerd gezegd kan worden of anders lopen dan ik had gedacht en bam er ligt weer een steentje bij. Er gebeurt weinig achter dit muurtje, het is er wel erg alleen op den duur !

Iedereen om je heen gaat maar door en jij ? Jij blijft een beetje hangen.. Misschien wil je wel heel veel dingen doen en nieuwe dingen ontdekken. Maar dat muurtje, wat jezelf heb opgebouwd, houdt je tegen. Wat dan ?

Het laatste jaar ben ik begonnen met mijn muurtje eigenhandig te verlagen.. al blijft het erg moeilijk. Zoals je misschien heb kunnen lezen in mijn vorige blogs ( stap uit m’n comfortzone, hulp vragen) Maar bewust zijn van je muurtje is al stap 1. Bewust worden wat dit met je doet. Bewust er van worden dat dit je tegen houdt.  Maar ook zul je jezelf af moeten vragen waarom doe ik dit en wanneer kruip ik het liefste weg ?

Ik vooral als ik moe ben en als er dingen (kunnen) gebeuren die ik niet zelf in de hand heb (controle). Daarbij is het altijd makkelijker om negatieve dingen op te noemen die zouden kunnen gebeuren als je het muurtje weg haalt. Positieve dingen druk ik dan snel weg.

Nu probeer ik mijzelf bewuster en meer af te vragen of deze negatieve gedachtes wel reeele gedachtes zijn. En gek genoeg ! Meestal zijn het maar vragen.. die je nog meer in het ongewisse laten. Vraag op vraag op vraag. Een concreet en sterk NEE antwoord is er vaak niet. Als nu mij iets bezig houdt, waarover ik twijfel om te doen. Stel ik mijzelf 1 vraag: Waarom niet ?? Kan ik hier geen duidelijk antwoord op geven.. En laat het me niet los. 

Dan moet ik van mezelf het gewoon proberen…

Ook al schreeuwt soms dat muurtje; Blijf hier! Doe het niet ! ☺

Herken jij dit ? Wat doe jij om uit die comfortzone te stappen ? 

Of stap jij er makkelijk uit en heb je tips voor mij zodat het misschien is makkelijker wordt 😊

Ik ben heel benieuwd, laat een reactie achter vind ik leuk. 🤗

 

Liefs, 

 

 

Geef een reactie