Friends

Vandaag wil ik het eens hebben over vriendschap.

Soms hè, denk je dat vriendschappen voor altijd blijven bestaan.  Maar je hele leven ontmoet je mensen, soms ontstaan er vriendschappen en soms is het niet meer dan een vluchtig gesprekje. Sommige vriendschappen blijven bestaan voor jaren en jaren en sommige voor even. En dat is ook goed!
Naar de één groei je toe, soms groei je samen. En soms… soms groei je uit elkaar.. 😏
Simpelweg omdat we allemaal een eigen leven lijden en niet ieders pad is nou eenmaal hetzelfde. Afgelopen jaren/maanden ben ik hier telkens weer tegen aan gelopen..

Loslaten kan zo moeilijk zijn. Je houdt je vast aan iets wat ooit leuk was. Je hoopt dat het weer zo wordt. Maar het vasthouden aan iets wat niet meer is, is ook geen beste optie. Ik merk(te) vooral dat ik er zo mee bezig was dat het ging overheersen. Ik sliep slecht, at slecht of gewoon niet. Wat weer ten koste ging van mn energie (moe, kort lontje, huilbuien, nul motivatie)ook mijn wil om mijn doelen te bereiken.. foetsie! Mijn studie schoof ik aan de kant, eigenlijk alles ging aan de kant. Over alles dacht ik na.. waar ging het fout? Waar heb ik iets fout gedaan ? Wat heb ik gedaan? En vooral waarom loopt het zo !? Altijd de schuld bij mezelf zoeken, ik wil het altijd kunnen verklaren. Soms kun je dit.

Maar weet je.. Soms heb je niks fout gedaan, soms is er geen duidelijke verklaring waarom iets gebeurd.
Soms moet je gewoon loslaten. Kiezen voor jezelf, jouw eigen happiness, jouw eigen leven. Het klinkt zo makkelijk maar (ik weet het) dat is het zeker niet! Zeker als je dit nauwelijks doet. Kiezen voor jezelf!? Is dat niet egoistisch ? Is dat niet stom ?

Nou nee.. absoluut niet ! Waarom ergens aan vast blijven houden terwijl jezelf eraan onderdoor gaat en de ander vrolijk door hobbelt ?

Probeer het is, het loslaten, kiezen voor jezelf, niet blijven piekeren over het waarom, wie of waar. Vriendschap moet je energie geven, je moet jezelf kunnen zijn. Lukt dit niet ?! Laat het rusten, kies je eigen pad en bewandel deze.. je zult merken dat je er zoveel (innerlijke) rust en uiteindelijk positieve energie voor terug krijgt.

En daarbij laat je wellicht iets achter maar je krijgt er echt wat voor terug. Pas dan krijg je veel meer oog voor de lieve mensen om je heen, die je eerder misschien niet zo zag.

Waar de ene deur dicht gaat, zal een andere open gaan. Maar je zal zelf de ene deur dicht moeten doen om een andere te kunnen openen.

‘ You can ’t change your life if you keep reading the last chapter.’

Koester de mooie momenten en leer van de minder fijne momenten.
Leef & laat leven.

Choose happiness over hurt!
And don’t be afraid to fly alone…

Liefs,

Geef een reactie