Mindset

Mindset

Een woord dat je steeds meer hoort !? Maar wat is het eigenlijk hè !?

Na al mijn vele pogingen naar een gezonde levenstyle & een blije ik d.m.v. mijn voeding om te gooien en meer te gaan bewegen, kwam ik er toch op uit dat dat niet alleen hetgeen is wat er veranderd moet worden. Uiteindelijk zul je ook je mindset (ofwel je manier van denken) moeten veranderen.

Ik liep telkens weer tegen een blokkade aan waardoor ik eigenlijk niet verder kwam. Ik zakte weer terug in oude gewoontes, om vervolgens weer kilo’s aan te komen, het sporten liet verslonsen en mijzelf dus weer verslonsde. Tot ik weer op het punt kwam dat ik dat weer zat was en weer ‘overnieuw’ begon. En het cirkeltje was weer rond !

Ik kon de nieuwe levenstyle niet eigen maken.. En waarom?!🤷

Ik startte een cursus Gewichtsconsulent om mij meer te verdiepen in voeding. Ik dacht dat het daar aan lag, dat ik toch nog niet genoeg wist. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat het daar niet aan lag. Het waren mijn eigen gedachtes die niet mee veranderde.. het was nooit genoeg, ik was nooit blij met mijzelf. Ik had geen doel, niet tot waar ik wilde gaan of wanneer ik mijn doel bereikt had of hoe ik erna door zou gaan. Blij zijn met mijzelf ? Zeker zijn van mijzelf ? Wat is dat ?! Hoe moet dat ? En wie ben ik eigenlijk? Wat wil ik ? Doe ik dit voor mij ? Of omdat dat verwacht wordt van mij ?

Bovenstaande tekst zegt eigenlijk alles…

Het is absoluut niet makkelijk dit te veranderen en kost ook tijd. Tijd die ik mezelf vaak niet gun. Want nu ik het eenmaal weet, wil ik het het liefst gelijk veranderd hebben! ( ongeduldig 😊)
Maar hey ! het ermee bezig zijn, bewust worden van en inlezen wat is nu mindset ? Waarom denken we hoe we denken ? En hoe kunnen we dat ook anders doen ? Dit alles zorgt ervoor dat langzaamaan je dingen gaat herkennen. Anders leert denken. Anders leert om te gaan met hoe je denkt. Je leert dat dat jouw gedachtes zijn maar jij diegene bent die ervoor kiest hoe ermee om te gaan.

Dit is wel de lastigste strijd van allemaal vind ik.. daarom vond ik dat ik hierbij wel wat hulp kon gebruiken. Geinvesteerd in mijzelf.. wat ik vroeger niet snel zou doen 😊 Maar echt, je verdient het ! En ondanks dat ik het de lastigste reis vind, is het tegelijkertijd ook wel weer de mooiste. Want langzaam vallen alle puzzelstukjes op zijn plek… En voel je je groeien richting de persoon die je eigenlijk van binnen bent maar altijd weggestopt heb.

Slow progress is still progress.

Ga je mee ? Op ontdekkingsreis naar jezelf..

Liefs,

Geef een reactie