Rust

En niet in de zin van slapen of absolute stilte om je heen, nee korte momentjes gedurende de dag. 

Vroeger was ik in de veronderstelling dat ik het productiefst was door continu door te gaan. Nee geen tijd voor pauze, dit moet nog dat moet nog. Niet even zitten, maar hophop snel een kop koffie of een boterham in de keuken of tussen de bedrijven door. 

Tot ik eigenlijk gedwongen werd, ik kon niet meer. Moe, alles deed zeer, werd grieperig, totaal geen energie om ook maar iets te kunnen. Mijn lijf dwong mij te stoppen. Ik knalde er nog net uit wat moest ( werk, mijn dochter, eten maken, huishouden zo min mogelijk enz, ) om vervolgens in mijn ‘vrije’ tijd niets maar dan ook echt niets te doen. Lamlendig voelen op de bank. 

Inmiddels ligt dit tijdperk al ver achter mij ( gelukkig) πŸ˜‰ 

Maar nog steeds is dit een valkuil voor mij. Soms is mijn energie skyhigh en ren ik van hot naar her, doe 6 dingen tegelijk en voel me goed (op dat moment). Om vervolgens 1 of 2 dagen later mezelf weer tegen te komen en blehh alles komt vanuit mijn tenen. 

Daar gaan we verandering in brengen. Hoe ? De pieken en dalen wat gladder strijken, door meer rustmomentjes te nemen. Ook al is m’n energie skyhigh,  even de tijd nemen om gewoon op de bank te zitten, genieten van een kop koffie, iets te lezen of gewoon even niets. Om vervolgens erna weer verder te gaan. 

Want weet je ?! Ook al denk je productief te zijn als je door gaat, en je je hele to do lijstje NU MOET doen. Uiteindelijk op de lange termijn zal het je meer brengen door meer rust in te brengen en dan zie je dat ook staat het nu op je to do lijstje, dat kan ook ietsje later. Het komt niet aan op NU, zometeen kan ook πŸ™‚  

Dus ! Sta eens even stil, stop met rennen,  ga even zitten, geniet van je kop koffie of thee, lees even dat stukje in het blad of luister naar de muziek of natuur om je heen.  Ga even iets voor jezelf doen. Datgene wat je (van jezelf) moet doen  ligt er zo ook nog wel. 

Dus ! Kom even bij zinnen, om erna weer te beginnen met waar je gebleven was. 

Gun jij jezelf af en toe even een momentje rust ? Wees lief voor jezelf ! 

Liefs, 

Geef een reactie