Uitstelgedrag

Eigenlijk heb ik mij aangeleerd om elke keer aan het einde van de maand, even een momentje te pakken om terug te kijken op afgelopen maand en vooruit te kijken naar de komende maand. Wat ging goed, wat niet ? Wat pakken we op voor de volgende maand .. Reflectiemomentje.

Maar deze keer stelde ik hem uit. Waarom ?! In het begin was het geen tijd doe ik morgen wel. Moe, geen zin, allemaal smoesjes.
Ik stelde het uit omdat ik heel goed wist dat ik me niet aan mijzelf opgelegde punten heb gehouden. Haast op geen enkel vlak ( zo dacht ik) sport, voeding, schrijven, delen etc. Het liep gewoon niet.

Stiekem wilde ik dan ook wachten want ja we zijn nu toch al op de helft van de maand.. die 2 weken kunnen er dan ook nog wel bij. Toch ?!
Oftewel ook wel beter bekend als de alles of niks mindset. Dat is een oude gewoonte van mij, waar ik me gelukkig bewust van ben. Eventjes liet ik me meepakken maar HO stop !

Waarom wachten ?!
We hebben nog 2 hele weken! Waarom die 2 weken weggooien als je ook gewoon nu kunt beginnen ? Tenslotte MOET het niet iedere einde van de maand.. nee dat moet ik van mijzelf. Is ook weer iets wat ik mijzelf heb opgelegd. Daarbij voelde ik dat ik het weer op moest pakken, mezelf eruit trekken.. 2 weken wachten duurt dan lang.

Dus daar zat ik dan ! Terug kijkend op mijn doelen die ik voor mijzelf had opgeschreven. En weet je.. zo onwijs slecht is het niet gegaan.. ook al heb ik minder hard gelopen.. ik ben wél blijven sporten, min. 2x per week, daarnaast heb ik meer gefietst de afgelopen maand. Ja het schrijven stond stil, daarbij was ik erg moe waardoor die snaaibuien weer kwamen. Maar ey.. ik weet het nu ! Ik herpak mezelf en maak er deze komende 2 weken weer wat van.

Zo gaat het eigenlijk met alles. Hoe vaak hoor je niet !? 
Jaaaa Maandag ga ik beginnen ! Met gezonder eten, afvallen, sporten.. noem het maar op. Waarom Maandag ?

Als je voelt dat je nu al wilt beginnen en het is dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag of in het weekend. Waarom dan niet gelijk beginnen ? Waarvoor zou je wachten ?

Herken jij dit ook bij jezelf ?

Start now !

Liefs,

Geef een reactie