Kwark

Iets wat ik vroeger echt niet lustte ! Ik vond het te vol, zuur of smaakloos en zo smeuiig ofzo.. blegh !

Dit is echt iets wat ik heb moeten leren eten.. maar inmiddels niet meer weg te denken in mijn leven ! Vooral met dit soort warme dagen.. mmm

Zoals ik al vertelde in mijn eerdere blog deed ik nooit aan ontbijten..

Ik kwam erachter dat ik niet genoeg van de juiste voedingsstoffen binnen kreeg.

Ook ging ik meer sporten, hierom zocht ik naar producten met minder calorieën, minder koolhydraten, minder vet en meer eiwitten voor mijn herstel van de spieren. Maar ook voor het verzadigde gevoel. Dan is kwark een makkelijke & goedkope manier. Magere kwark dan wel te verstaan.. want er zit nog wel een verschil tussen magere en volle kwark.

Voedingsstoffen magere & volle kwark per portie van 100 gr.

Magere Kwark; 58 kcal  8,5 g Eiwit 4,9 g Koolhydraten  0.3 g Vet

Volle Kwark;    129 kcal  7 gr Eiwit   4,4  g Koolhydraten  9 gr Vet

Dus begon ik aan mijn reis met kwark

Ik begon met een paar hapjes.. maar vanwege de smakeloze smaak ben ik gaan zoeken naar ‘gezonde’ alternatieven voor er door heen. Om het wat lekkerder te maken en meer smaak te geven. In het begin was dit wat suiker, natuurlijk mogelijk. Bijvoorbeeld wat diksap, kaneel, honing, of suikervrije limonadesiroop.

In het begin ging er best een flinke scheut in, maar uiteindelijk steeds minder.

De diksap & honing werden vervangen door vers fruit/rozijntjes/gedroogde bananenstukjes, noten ( al is dat niet mijn favoriet 🙂 dacht minstens dat m’n tand afbrak tijdens het eten… oo nee was een stuk noot ! ).

Kortom van alles wat, zo divers en gezond mogelijk, heerlijk!  Honing wil ik nog wel eens doen op vakantie, daar krijg je vaak van die zure yoghurt.. maar thuis niet meer.

Zo werden de paar hapjes, bakken van 250 gram.. weliswaar vaak niet als ontbijt maar dan als lunch. Als lunch voeg ik daar nog muesli aan toe voor de extra vezels. Speltmuesli met kokos van de albertheijn vind ik heerlijk ! Of die van zonnatura met rood fruit… mmmm

Let op ! Geen cruesli maar Muesli. Dit ivm de suikers.

Of heerlijk ’s avonds een bakje voor het slapen gaan met wat fruit of gewoon alleen kaneel. Want ja waarom kaneel ?Dat vertel ik jullie nog..

Dit zijn wat variaties met kwark.. maar je kunt nog zoveel meer ! Hoe eet jij je kwark het liefst ? Of lust je het niet ?

Ik ben benieuwd !

Liefs,