Wil je wel eens iets anders als ontbijt of heerlijk verantwoord tussendoortje?
Probeer dit dan eens..
Het is zo klaar en je kunt er vele kanten mee op.
Extra heerlijk tijdens de koudere dagen!

Hieronder zal ik jullie het basis recept delen & wat variatie tips ;

Voor de basis heb je nodig;
1 grote mok
een vork
30 – 40 gr Havermout ( hoe meer, hoe steviger die wordt)
1/2 banaan
1 ei
klein scheutje melk. ( ik gebruik halfvolle melk)

Doe de havermout in de mok, snij de banaan in dunne plakjes en voeg deze toe. Voeg de ei eraan toe en roer alles goed door elkaar. Tot een wat gladdere massa. Voeg vervolgens de overige ingedrienten (zie hieronder bi j variaties) en een klein scheutje melk toe en roer nogmaals door.
Zet de mok vervolgens ca. 2 minuten in de magnetron op 800W.
En klaar is je mugcake !

Je kunt hem zo vanuit de mok eten of omkeren op een bord.
Zelf doe ik het laatste, ik prak hem uit op een bord en doe er nog wat kaneel en soms wat pure hagelslag overheen. Heerlijk!

Extra toevoegingen & variatie mogelijkheden;
– i.p.v 30-40 gr blanke havermout, kun je ook diverse soorten muesli (op basis van havermout gebruiken. Zelf hou ik dan 15/15 aan. Bijv. 15 gr havermout en 15 gr muesli van de foto)
– Ca 10 gr rozijnen
– Blokje extra pure chocolade
– Fijn gemalen nootjes
– Extra fruit; bv blauwe besjes, aardbei, appel
– Kaneel
– Schepje whey eiwitpoeder ( let wel op! Hierdoor wordt de mugcake wat dikker, je kunt dit iets verhelpen door er een klein beetje meer melk aan toe te voegen dan dat je normaal doet. )

Zoals je ziet kun je met dit recept alle kanten op!
Welke wordt jouw favoriet ? Ik ben benieuwd!

Liefs,