Basis rode pasta saus

Pasta ‘saus’ 

Iets waar ik gek op ben ! Liefst een volkoren variant, vult veel beter & langer. Maar ik wilde het met jullie hebben over de saus.

Je kunt tegenwoordig zoveel kant & klare potten saus kopen of van die zakjes met poeder. Maar heb je wel eens gekeken hoeveel zout en suiker daaraan toegevoegd wordt ?? Je schrikt ervan  !

Ik deed dat dus ook altijd. Totdat ik mij ging verdiepen in wat er op de etiketten stond en niet alleen de calorieën meer telde. Zelf dacht ik dan ook altijd dat het lekkerder, makkelijker en sneller was. En ja zo had ik het geleerd, dus hoe moet je dat zelf maken dan ?

Nou ik kan je vertellen.. zelf maken kan ook gewoon snel en het is zoveel lekkerder !

Je kunt variëren wat je wil! Gooi al je groentes erin die je in huis heb.

De basis bij mij bestaat uit:

Ca 500 gr magere gehakt
Blik tomatenblokjes
Klein blikje tomatenpuree
Rode ui (1 of 2)
Teen knoflook
Theelepel pesto groen
En een snufje zout.

Vervolgens groentes.. van wortel, courgette ( geel of groen ), champignons, paprika, sperziebonen, rode peper.. verzin t maar !

Zelf ben ik groot fan van de ‘rode’ sauzen en niet de witte. Ook hou ik niet van prei of kool dus dat zul je niet snel vinden bij mij. Máár je kunt natuurlijk ook kiezen voor een zak voorgesneden groenten.  Nog makkelijker en sneller 😉 Met een klein half uurtje heb je een heerlijke verse pasta saus op tafel.

Zelf maak ik altijd een grote pan in 1x en vries dan wat porties in. Zo heb ik altijd iets voorhanden wat gezond is en zo klaar.

Ennnn tot slot!  Deze saus kun je ook lekker met notenrijst of zilvervliesrijst eten heerlijk variëren.
Ook heerlijk als basis voor bijv. lasagne, i.p.v. over de spaghetti of andere pasta.

Nog 1 tip dan! Leg eerst een bedje van baby-spinazie op je bord en doe hierna je pasta & saus eroverheen, beetje geraspte kaas eroverheen. Heerlijk voedzaam en boordevol groentes.

Ik zou zeggen probeer het eens! Wellicht heb jij nog een lekkere ‘simpele’ variant voor mij ? Ben benieuwd !

Eet smakelijk !

Liefs,

Geef een reactie